Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ocko mi dáva hladkať pipík, priznala podľa učiteľky Natálka (4)!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/PREŠOV - Bývalý prešovský policajt Jozef čelí obvineniu zo zneužívanie svojej dcérky Natálky (4). Dievčatko sa údajne v škôlke správalo bojazlivo, triaslo sa a učiteľkám povedalo, že ho otec núti, aby sa venovalo jeho "pipíku". Za manželom však stojí aj matka dieťaťa. Má ísť o pomstu učitelek.

Prešovský okresný súd v stredu vypočúval svedkov z materskej školy, kam Natálka chodila. Učiteľka Soňa mala dieťa vo svojej triede od septembra 2009.

Podľa jej výpovede sa dieťa od začiatku svojím správaním vymykalo z priemeru ostatných detí. Najprv to pripisovali tomu, že sa zle adaptuje. Bola tichá, zakríknutá, bojazlivá a roztrasená. Podľa učiteľky v postieľke ležala strnulo, bez pohybu, mala zovreté päste. Často nechcela jesť a niekedy zvracala. Bývala často chorá, do škôlky chodievala nepravidelne, čo pripisovali dlhému prispôsobovaniu sa kolektívu.

V druhom ročníku začala Natálka viacej hovoriť. Pre jej divné správanie medzi učiteľkami padlo podozrenie, či nie je doma zneužívaná. Túto úvahu ešte viac umocnila príhoda, keď raz pri modelovaní postavy na tému moje telo, robili deti postavičku, ktorá mala hlavu, trup a nohy. Keď sa ich učiteľka opýtala, čo jej chýba, všetky zhodne kričali, že ruky, iba Natálka povedala, že „pipík“.

Svedkyňa uviedla, že keď sa Natálky pýtala, skadiaľ vie, ako vyzerá, dieťa jej povedalo, že "ocko jej ho ukazuje a dáva jej ho hladkať“. Po porade s riaditeľkou materskej školy kontaktovali detskú psychologičku. Tá za niekoľko dní (začiatkom novembra) urobila s Natálkou riadený rozhovor, pri ktorom bola prítomná aj svedkyňa.

"Natálka hovorila, ako sa hrá s ockom, pričom na tube od lepidla znázornila rukou pohyby hore-dole,“ vypovedala pred súdom. Po dohode s psychologičkou mala učiteľka Natáliu viac sledovať, zapisovať si jej vyjadrenia a odkladať výtvarné prejavy. Svedkyňa sa domnievala, že bude nasledovať ďalšie vyšetrenie dieťaťa a potom dostanú verdikt od psychologičky. Keďže išlo o chúlostivú vec a vážne podozrenie, rodičov o tom neinformovala.

Učiteľka ďalej vypovedala, že po tomto rozhovore bola Natálka viac otvorená. Podrobnejšie hovorila o tom, ako sa s ockom hrajú na „hijo banán“. Vyjadrila sa aj v tom zmysle, že majú spolu veľké tajomstvo, o ktorom nesmie hovoriť a použila výraz „hnusné veci“.

Podobne vypovedala aj riaditeľka školy. Tá však mala takmer všetky informácie o Natálke iba sprostredkované od učiteliek. Otca si pamätala z rodičovského združenia, kde vystupoval veľmi suverénne a nezabudol povedať, že je policajt. Psychologičku požiadala listom o návštevu, žiadny písomný výstup však z riadeného rozhovoru nedostala. Na policajnom výsluchu Natálky sa zúčastnila iba pri jeho závere.

Expolicajt (37) všetky obvinenia odmieta. Podľa neho ide o pomstu učiteliek. Jozefovi, ktorého v decembri zadržali a neskôr pustili, hrozí až 15 rokov za mrežami. Z polície ho prepustili.

Stojí za ním aj jeho manželka Zuzana, mama malej Natálky.  Celé obvinenie pred časom označila za absurdné a vykonštruované. Zakladá sa podľa nej na krivých výpovediach. „Tento skutok sa určite nestal. Sme vzorní rodičia, určite by sme jej nechceli, obzvlášť takým ohavným spôsobom, ublížiť,“ povedala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu