Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

U Mikloša padla prvá hlava: Vyhodil manželkinu spoločníčku!

Mikloš a Červenáková
Mikloš a Červenáková

BRATISLAVA – Vedúca služobného úradu na ministerstve financií Jana Červenáková v stredu skončí vo svojej funkcii. Minister Ivan Mikloš zatiaľ dôvod jej odchodu nezverejnil.

Zaujímavé však je, že Červenáková bude prvou vyhodenou vysoko postavenou úradníčkou, ktorá nastúpila po zmene vlády. Jej osoba je pritom s ministrom v priamom personálnom prepojení. Červenáková totiž podľa obchodného registra podniká s Miklošovou manželkou Jarmilou. Pritom iba prednedávnom Topky zverejnili informáciu, že spoločnosť Cinderella Family Sevis, v ktorej obe dámy pôsobia, dlží na odvodoch Sociálnej poisťovni niekoľko tisíc eur. Ministerstvo sa k personálnym zmenám zatiaľ nevyjadrilo. Nereagovalo ani na otázku, či zostáva v rezorte financií na inej pozícii. Definitívne by mal jej odvolanie schváliť kabinet Ivety Radičovej v stredu.

Podľa stránky Úradu vlády navrhol odchod Červenákovej samotný minister Mikloš. Vedúca služobného úradu mala v minulosti blízko k ľuďom z finančnej skupiny Penta. Pred nástupom do štátnej správy viedla kliniku alternatívnej čínskej medicíny, za ktorou stoja opäť ľudia z Penty. Ešte predtým bola prezidentkou zdravotnej poisťovne Apollo, ktorá patrí Pente. Počas druhej Dzurindovej vlády, v rokoch 2003 až 2006, bola tiež vedúcou služobného úradu ministerstva financií u Mikloša. V minulosti zodpovedala aj za projekt oddlženia zdravotníckych zariadení ako členka dozornej rady Veriteľ, a. s. Figurovala aj v správnej rade Železníc a bola predsedníčkou dozornej rady Eximbanky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu