Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Radičovej bývalý hovorca: Veľký návrat do politiky!

Pavol Gmitter
Pavol Gmitter

BRATISLAVA – Predtým známa tvár z obrazovky a bývalý hovorca ešte poslankyne a prezidentskej kandidátky Ivety Radičovej Pavol Gmitter pracuje ako riaditeľ Odboru komunikácie v Bratislavskom samosprávnom kraji. Iba pred pár dňami vymenil v tejto funkcii Radovana Cholevu, ktorý odišiel k starostke Starého Mesta Tatiane Rosovej.

Rošáda medzi bývalými asistentmi opozičných poslancov v minulom období začala po tom, čo Rosová uspela v komunálnych voľbách. Choleva jej totiž predtým robil asistenta v parlamente. Po jeho odchode musel teda nájsť za neho náhradu župan Pavol Frešo.

Výzvu vybudovať dobrý komunikačný tím prijal skúsený Gmitter. Ten v minulosti pracoval v TV Markíza ako PR manažér i redaktor v markizáckej Smotánke, odkiaľ odišiel do politiky. Pomáhal v prezidentskej kampani súčasnej premiérke Radičovej, ktorej zároveň robil hovorcu. Skončil iba zopár týždňov po neúspešných voľbách, pretože Radičová sa dobrovoľne vzdala poslaneckého mandátu. Zaujímavé je, že to bolo práve po tom, čo hlasovala za kolegyňu Rosovú, ktorá bola v tom čase za rečníckym pultom.

„Pavla Freša poznám z čias, keď bol poslancom národnej rady, a vždy som ho vnímal ako aktívneho politika, ktorý pracuje kontinuálne počas celého funkčného obdobia, nielen krátko pred voľbami. Na Odbore komunikácie a propagácie BSK chcem preto vybudovať funkčný tím mladých ľudí, ktorí bude nielen aktívne informovať o práci župana i župného zastupiteľstva, ale poskytne aj dostatok informácií obyvateľom Bratislavského kraja o tom, v čom je pre nich župa prínosom,“ povedal nám Gmitter.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu