Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Za vraždu poštárky v Kovarciach dostal doživotie!

Miroslav Dubaj na súde
Miroslav Dubaj na súde

PEZINOK - Mentálne retardovaný Miroslava Dubaj (27) sa na súde občas smial, inokedy prejavoval ľútosť. Za dvojnásobnú vraždu poštárky a adoptívneho otca svojej družky dnes "beštii z Kovariec" vymerali ten najvyšší, doživotný trest.

Miroslava mala nahovoriť na ohavné činy jeho bývalá družka s rovnakým menom - Miroslava. Dubaj, dychtivý po peniazoch, v roku 2007 napadol svojho bývalého svokra Jána († 56) a udusil ho vankúšom. Jeho telo naložil do auta a odviezol do neďalekej obce, kde ho nechal v jarku. Polícia ho našla až po pol roku, ale páchatela určiť nevedela.

K ďalšej vražde sa Dubaj odhodlal vo februári 2010. Miestnu poštárku Martu († 51) vylákal do svojho domu. Tam ju zbil tak surovo, že vyzerala mŕtva. Jej telo hodil do nevykurovanej miestnosti, kde trpiaca žena napokon zomrela na podchladenie.

Poštárke dvojica zobrala asi 400 eur, nepohrdla ani gastrolístkami. Tentokrát sa im však vražda neprepiekla tak ľahko. Polícia ich vypátrala, zadržala a už v októbri si vypočuli rozsudok. Odvolali sa, ale Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes potvrdil doživotie pre Miroslava a 25 rokov pre Miroslavu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu