Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matkovraha z Cinobane našli pod paplónom

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Michal (28) bol najmladším členom rodiny a dlho aj jej miláčikom. V puberte sa však začal meniť na bezcitného, nekritického psychopata. Dlhoročné konflikty napokon skončili ohavným činom - brutálnou vraždou vlastnej matky!

Tragédia sa odohrala v máji 2010 vo večerných hodinách. Michal zaútočil na svoju matku Máriu (51) s kuchynským nožom v ruke. Trikrát ju mocne bodol do hrude a čepeľ jeho noža zasiahla aortu aj pľúca. Matka masívne krvácala a zakrátko zomrela.

Michal z miesta vraždy neušiel. Čakal v dome, kam dorazili aj jeho otec Karol (57) s bratom Róbertom (30). Obaja so zdesením zistili, čo spravil. Strhla sa hádka, počas ktorej Michal opäť vytiahol nôž. Zaútočil. Otca dokonca niekoľkokrát pohrýzol na rukách.

Aj po tomto konflikte Michal zostal doma, ani sa nepokúšal zlikvidovať stopy. Položil sa na gauč, prikryl paplónom a počkal na políciu. V prípade dnes vypovedal policajt, ktorý do domu prišiel. Podľa neho Michal nereagoval na výzvy a zúrivo každého vyháňal z domu. Museli privolať lekára, ktorý mu pichol ukľudňujúcu injekciu.

Prokurátor na dnešnom pojednávaní prečítal výpoveď kolegyne zavraždenej ženy. Spolupracovníčka z mäsokombinátu v Lučenci ju označila za milú a veselú osobu, ktorá by ani muche neublížila. Znalci sa vyjadrili, že päťkrát sudený Michal je nebezpečný psychopat, ale za svoj čin je zodpovedný. Nezistili mu duševnú chorobu. Mladíkovi hrozí až doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu