Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

EXKLUZÍVNE Únik tajného dokumentu z KDH: Majú úderku na balamutenie ľudí!

Predseda o celej veci vraj nič nevie Zobraziť galériu (3)
Predseda o celej veci vraj nič nevie

BRATISLAVA - Neuveriteľné, k akým praktikám sa uchýlili členovia KDH. Podľa emailu, ktorý máme k dispozícií v našej redakcii založili tajnú skupinu a nie hocijakú. Má združovať mladých sympatizantov, ktorých hlavným cieľom bude masovo reagovať v diskusiách pod článkami na internete. Nie však slobodne, ale tak ako im to prikáže vedenie KDH. Úloha je jasná, vychvaľovať svojich ministrov, kritizovať novinárov, ktorí negatívne články budú písať a tým docieliť vytvorenie idealizovaného obrazu o KDH.

Email z dňa 4. marca poslal už starý známy Michal Novota, šéf tlačového odboru a po novom aj člen dozornej rady Slovenského plynárenského podniku, za čo ho aj médiá kritizovali, pretože má vyštudovanú politológiu. „Jeden z nástrojov ako pomôcť hájiť naše pozície, je tajná skupina kresťanskí demokrati, ktoré zriadilo komunikačné oddelenie,“ píše Novota v úvode. Tá má zbierať údaje o článkoch, ktoré vychvaľujú predstaviteľov hnutia a naopak aj tie, ktoré „špinia imidž KDH“.

Následne komunikačné oddelenie určí aké reakcie majú členovia tajnej skupiny šíriť internetom. V tejto aktivite budú chcieť využívať členov Kresťansko demokratickej mládeže Slovenska, čiže mládežníckej organizácie KDH. „Dôležitá je koordinácia multiplikačný efekt viacerých individuálnych reakcií. Inými slovami v jednote je sila. Myslím, že práve takýto model spolupráce je pre KDMS ideálny,“ tvrdí ďalej Novota.

Zaujímavé je, že keď sme sa na tieto aktivity pýtali predsedu hnutia a ministra dopravy Jána Figeľa o ničom nevedel. „KDH nevie o takejto iniciatíve a ani ju neorganizuje, každý občan na Slovensku má rovnaké právo prispievať na akejkoľvek webstránke, bez rozdielu či podporuje Smer, KDH, SDKÚ alebo inú stranu,“ napísal nám stranícky hovorca Matej Kováč. Novota, ktorého meno v celej kauze vystupuje nám na email nereagoval viac ako dva dni a nezdvíhal ani svoj mobilný telefón. Podľa vlastností emailovej správy všetko naznačuje tomu, že ide o originál. Sedia aj mená ľudí, ktorí sa zapájajú do diskusie.

Politológ Grigorij Mesežnikov si netrúfa povedať, či takáto skrytá forma komunikácie a ovplyvňovania je správna. „Štandardnou formou je, keď sa politické strany snažia ovplyvňovať verejnú diskusiu cez svojich predstaviteľov a analytikov. Mám také podozrenie, že je vysoko pravdepodobné, že anonymná komunikácia cez internet funguje na Slovensku aj v iných stranách,“ tvrdí politológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu