Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hrdina maškarného bálu u Kaníka: Supersulík má gule!

Supersulík z bilbordu ožil na maškarnom plese Zobraziť galériu (5)
Supersulík z bilbordu ožil na maškarnom plese (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA/BANSKÁ ŠTIAVNICA - Politici ako hrdinovia z Hollywoodu. Na vychýrený maškarný ples v Banskej Štiavnici, ktorý už tradične organizuje Ľudo Kaník, dorazil dokonca aj sám Superman. Nechýbali však ani vládni činitelia. Predstavitelia strany SaS držali väčšinu.

Najväčším ťahákom bálu bol zrejme predseda parlamentu Richard Sulík. Ten totiž oprášil svoje asi osem mesiacov staré fotografie z predvolebných bilbordov. Sako, nohavice a kravatu totiž vymenil za masku známeho filmového hrdinu Supermana, vo farbách SaS. Sám priznáva, že to nebola ľahká záležitosť dobre sa na bál pripraviť, musel si ho totiž nechať ušiť na mieru. Aby ladil s ministrom kultúry Danielom Krajcerom a šéfom rezortu hospodárstva Jurajom Miškovom, ktorí prišli s ním, sa na maskách dohodli spoločne.

Krajcer bol za Strýčka Sama, ktorý v Spojených štátoch vznikol ako symbol za nezávislosť a Miškov ako pirát. Najčastejšie ich bolo vidieť s pohárikom vína a cigarou. „Výber masiek vznikol z rozhovoru medzi kolegami. Aj Dano Krajcer mal masku z bilbordu, bol to taký spoločný nápad,“ reagoval Sulík. Jedinou menšou nepríjemnosťou mohol byť pre šéfa parlamentu fakt, že maska šitá na mieru bola trošku napasovaná, a preto ukázal viac ako by možno aj chcel. „No Superman to tak má,“ zhodnotil s úsmevom Sulík.

Organizátor a poslanec SDKÚ Ľudo Kaník, ktorý tvoril s Miškovom pirátske duo, vyzdvihol Sulíkovu odvahu k výberu masky. „Rišo nasadil latku veľmi vysoko,“ pochválil kolegu Kaník. Zaujímavosťou je, že poslancovi robilo spoločnosť viac členov SaS ako z jeho materskej strany SDKÚ. „Neberiem to stranícky, môže prísť ktokoľvek, ale som rád, že prišiel Rišo, Juro a Dano, pretože sú to moji priatelia. Napríklad Ivan Mikloš chodil minulé ročníky, ale tentokrát nemohol, lebo mu do toho prišla lyžovačka,“ dodal poslanec s tým, že budúci rok uvažuje vyzvať strany na súboj o krajšiu masku. Organizátor nakoniec zhodnotil bál ako jeden z najlepších ročníkov. O tom, že sa tento rok vydaril, svedčí aj fakt, že posledný pár odchádzal s parketu o siedmej ráno.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu